По предложение на Софийската районна прокуратура (СРП) главният прокурор е внесъл

...
По предложение на Софийската районна прокуратура (СРП) главният прокурор е внесъл
Коментари Харесай

Главният прокурор внесе в парламента искането за сваляне на имунитета на Кирил Петков

По предложение на Софийската районна прокуратура (СРП) основният прокурор е внесъл в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител с букви К.П., който е някогашен министър-председател и сегашен народен представител. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков е единственият народен представител, който дава отговор на описанието. 

Искането за снемането на имунитета му е обвързвано с досъдебно произвеждане по отношение на писмена декларация, подадена от Петков на съображение член 110 от Конституцията на Република България.

Прокуратурата оповестява, че в предлагането на наблюдаващия прокурор от СРП се показва, че К.П. е подал декларацията пред орган на власт – Президента на Република България, като в нея умишлено е затаил истина – съществуване на двойно поданство, и удостоверил лъжа – отговаряне на изискванията за избиране на народни представители (престъпление по член 313 алинея 1 от НК).

Преди дни във Facebook Кирил Петков написа, че ще изчака да се сформира и проработи комисия в Народното събрание за неговия имунитет, „ пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън “.

Кирил Петков заяви още, че в деня преди комисията да вземе решението си, той ще се откаже от имунитета си непринудено, тъй като нямало от какво да се опасява.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР